M7_UF1_Organització de grups de treball

ORGANITZACIÓ DE GRUPS DE TREBALL EN POSTIMPRESSIÓ, TRANSFORMATS I ACABATS

Transmissió d’instruccions de producció

Amb les noves tecnologies aplicades als processos de producció i a la gestió de magatzems, les empreses poden gestionar de manera eficient les comandes dels clients, respectant els terminis establerts, lliurant les unitats sol·licitades a temps.
*Eficient: Que te capacitat i competència per a dur a terme una feina.
Aquests sistemes s’utilitzen per facilitar la transmissió d’instruccions de producció, de manera que parteixen de l’emissió dels fulls de treball amb els plantejaments de les tasques i el cronograma. Inclouen, també, els partes (de contractació, d’emmagatzematge i d’hores) i ho fan en funció del pressupost calculat prèviament.
Com que la producció d’un treball parteix dels costos que s’han pressupostat, el sistema permet ajustar-s’hi de manera ràpida i senzilla, i treballar així amb dades reals.
Els responsables de producció i dels diferents departaments disposen d’una interfície de control, des de la qual podran realitzar el seguiment de la producció.
Alguns programes de software, permeten configurar una sèrie de tasques parametritzades per controlar diferents aspectes de difícil control, com la subcontractació, el lliurament de treball, etc.

Comunicació de funcions i responsabilitats pròpies dels llocs de treball

Molts d’aquests sistemes permeten als treballadors:
  • Registrar els temps i l’avenç de la producció, és a dir, el seguiment del procés del producte i el temps que trigues. Així podem veure els problemes que hi puguin haver a l’hora de fer el producte. (a més de poder fer anotacions a tenir en compte en l’avenç)
  • Registrar i visualitzar les incidències de cada registre.
  • Accedir al flux de producció per saber quina tasca s’està realitzant a cada moment. És per poder saber per on van i quan estarà acabat el producte i així podem anant informant el client. També per poder saber si hi ha algun retràs, poder avisar al client.
  • Registrar activitats no productives (Manteniment, parades...).
  • Visualitzar el part de treball.
  • Generar i visualitzar albarans.
  • Enviar e-mails als clients per emetre qualsevol mena d’informació.
  • Generar etiquetes per a les caixes.
  • Generar enllaços amb empreses de transport i logística.

La comunicació de les responsabilitats i la distribució de tasques pròpies del lloc de treball es farà en funció de la RLT i del cronograma i pressupost.
Els sistemes de seguiment del flux de treball són capaços de planificar de manera automàtica i ordenada els processos en els temps (cronograma) adjudicant els recursos necessaris a cada un d’ells, siguin humans o materials.
Com ho fan?
Prioritzen les comandes segons l’ordre d’entrada en la producció, de manera que cada treballador sap en cada moment què ha de fer, registrant la seva activitat de manera senzilla i actualitzant l’estat de cada comanda.
Els recursos es configuren i s’ordenen en el temps. Alguns recursos poden venir redefinits de manera fixa.

Equips de treball. Assignació i distribució de tasques

Els recursos són l’entitat que serveix per organitzar i planificar els costos pressupostats d’una feina, ja que els recursos ajuntar les tres magnituds necessàries per organitzar la producció:
  • Processos (costos pressupostos).
  • Treballadors (que tindran assignats uns recursos).
  • Estats de la producció (seguiment per poder planificar i des planificar recursos).

Com que els sistemes acostumen a conèixer de manera anticipada la seqüència de recursos que s’hauran d’utilitzar en cada comanda, aquests recursos es planifiquen i es deixen de planificar automàticament,  a mesura que els treballadors van actualitzant el seu estat.
Així cada bloc s’actualitza amb l’objectiu que cada treballador sàpiga en tot moment què ha de fer.
Els blocs organitzatius s’ordenen en el flux de treball d’acord amb l’orde que tenen assignada en el moment de l’entrada de la producció, seguint el principi general que allò que entra primer és el que primer es produeix. No obstant això, molts sempre permeten canviar manualment l’ordre automàtic, si s’haguessin de quadrar dates de lliurament i optimitzar els recursos destinats a la producció.
Els sistemes software es poden completar amb diferents rutines que es dissenyen amb l’objectiu de facilitar el control de la producció. D’aquesta manera es pot controlar:
  • El sistema de qualitat que registra les incidències que han aparegut i s’han solucionat.
  • Informes en els quals s’analitza la productivitat de cada treballador.
  • Creuament de dades.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

M5_UF2_Color

M7_uf1_ Trasformats i acabats

M6_UF2_Tampografia